1. - 2. september 2023

Musik · Mad · Mennesker

praktisk information

Om at være Frivillig medhjælper

Fanø Vesterland arrangerer festivalen Fanø Vesterland 2. og 3. september 2022 og til juli 2023 arrangerer vi sommerkoncerterne Sommerliv i uge 28 og 29.

Til begge arrangementer har vi jordens bedste frivillige, som i fællesskab skaber festival og sommerkoncerter på Fanø.

Er du interesseret i at blive frivillig? Så læs med herunder.

Nederst på siden læser du om at blive frivillig til Sommerliv 2023.

 

Hvordan er Fanø Vesterlands frivillighed organiseret?

Fanø Vesterland har i 2022 godt 800 frivillige, der har opgaver før, under og efter festivalen.

De frivillige er organiseret under forskellige arbejdsområder, der har hver sin formand/kvinde og subformand/kvinde. Formand/kvinden og subformand/kvinden er dem, der har ansvaret for arbejdsområdet, der kan være en bar, en bod, en specifik opgave eller et område af pladsen.

Det er et ufravigeligt krav, at alle festivalens frivillige skal være medlemmer af Fanø Vesterland Festivalforening. Det koster 100 kroner at være medlem af foreningen årligt.

Når man er frivillig – dermed også medlem af foreningen – har man også stemmeret ved den årlige generalforsamling og kan stille op til Fanø Vesterland Festivalforeningens bestyrelse.

Hvis du har spørgsmål til frivilligheden, så kontakt frivillighedschef Stine Lindharth på frivillig@fanovesterland.dk.

 

Hvordan bliver jeg frivillig til Fanø Vesterland?

Har du aldrig været frivillig til Fanø Vesterland, men har lyst til at blive en del af holdet, så kontakt frivillighedschef Stine Lindharth på frivillig@fanovesterland.dk.

Du kan også starte med at tjekke, om der er ledige frivilligtjanser inde på hjemmesiden www.vesterlandjob.dk – find ledige vagter under fanen ‘Jobbørs’.

Er der ingen frivillige jobs under jobbørs, så kontakt gerne Stine alligevel – der kan snildt være en ledig plads, selvom der ikke er en annonce på opgaven.

 

Hvor mange timer arbejder man som frivillig på Fanø Vesterland?

Som frivillig bliver du del af en rummelig familie, hvor vi passer på hinanden, arbejder hårdt og ansvarligt og har det hyggeligt og sjovt. Det er vigtigt, at du har lyst til samarbejde, har masser af smil og grin, og er løsningsorienteret.

Hvis du er på et hold, der arbejder under festivalen, skal vi bruge 8 timer af din tid. Når du ikke er på vagt, så holder du fri på festivalen og har også adgang til det hyggelige frivilligområde med billigere barpriser.

Hvis du er på et hold, der arbejder med opbygning af festivalpladsen eller krea-holdet inden festivalen, skal du i alt arbejde 24 timer. Du holder fri under festivalen og har adgang til festivalen og frivilligområdet.

Hvis du er med til oprydningen efter festivalen, skal du aflevere 12 timers blod, sved og tårer i løbet af dagene efter festivalen. Du holder fri under festivalen og har adgang til festivalen og frivilligområdet.

 

Hvad får man som frivillig på Fanø Vesterland?

– Et armbånd der gælder til hele festivalen.

– Et armbånd der giver adgang til frivillig-området, hvor du kan købe øl, vin, drinks og vand til billige priser –  du kan også nyde festivalen fra den hyggelige gårdhave ud mod festivalpladsen, der kun er for vores mange frivillige.

– Et madkort med penge til lidt mad og drikke under festivalen.

– En frivillig t-shirt: H2O x Fanø Vesterland.

– Invitation til frivilligfestivalen – festen holder vi på Fanø den 29. april.

praktisk

Overnatning

Fanø Vesterland har i 2022 indgået et samarbejde med en lokal campingplads, som laver særpriser til festivalens frivillige.

Derudover har Fanø Vesterland lejet et område, hvor man gratis kan sætte sit telt eller campingvogn op – der er begrænset plads, og det er først-til-mølle.

Hvis du er frivillig, skal du spørge din formand angående overnatning, og han/hun hjælper dig på vej til at booke en af ovenstående muligheder.

Jeg var frivillig sidste år – og det vil jeg gerne være igen?

Hvor er det dejligt! Det er lige netop det, vi gerne vil – at folk kommer tilbage som frivillige år efter år for at være frivillige til Fanø Vesterland.

Hvis du er frivillig på Fanø Vesterland, skal du være logget på Fanø Vesterlands frivilligsystem – www.vesterlandjob.dk. Al information til vores skønne frivillige kommer gennem www.vesterlandjob.dk.

Når du er inde i systemet, er Fanø Vesterland organiseret omkring formændene/kvinderne og subformændene/kvinderne. Det er dine nærmeste kontaktpersoner ind i festivalen, så det er dem, du skal kontakte, hvis du har spørgsmål.

Alle frivillige bliver kontaktet af formanden eller subformanden, når de skal finde ud af, hvem der er med som frivillig igen – og ellers er du altid velkommen til at række ud til din formand/kvinde.

 

Hvad er Frivilligfestivalen?

Frivilligfestivalen er Fanø Vesterlands fællesskabsfest for alle frivillige – både på Fanø Vesterland og Sommerliv.

Der er mad, drikke, live musik og masser af hygge – både med dem man kender, og dem man ikke nåede at snakke med under Fanø Vesterland eller Sommerliv.

Frivilligfestivalen afholdes i maj 2023.

 

Jeg har været eller er frivillig – men det kan jeg desværre ikke i år. Hvad gør jeg?

Fanø Vesterland er en trofast ven – og holdene bliver sat af formændene/kvinderne og subformændene/kvinderne.

Tag en snak med din formand om, at du desværre ikke kan deltage i år, men gerne vil være med næste år – og lav en aftale med hende eller ham herom.

Det er ikke sikkert at din formand kan love dig en plads året efter igen – men de gør, hvad de kan, fordi vi rigtig gerne vil have jer tilbage.

Jo tidligere du laver aftalen med din formand jo bedre.

 

Frivillig til Sommerliv

Sommerliv er aftenkoncerter ved Gaarden Fanø Vesterland på Storetoft 11. Sommerli-koncerterne foregår altid i uge 28 og 29 i juli.

Vi samler på seje frivillige til vores nye hjertebarn Sommerliv – som frivillig på Sommerliv kan opgaverne være alt fra at scanne billetter, stå parkeringsvagt, stå i bar, passe backstage og meget andet.

Er du interesseret i at komme på ventelisten for at blive frivillig til Sommerliv 2023, så skal du blot udfylde dette link, så er du oprettet på vores venteliste i vores frivilligsystem, Vesterlandjob:

https://www.vesterlandjob.dk/users/register_volunteer?referral_id=NjU=

Når der er ledige vagter til Sommerliv 2023, bliver du spurgt før, vi sender vagterne ud på sociale medier, hvis du står på ventelisten. Derfor er det en fordel at stå på listen, hvis du er interesseret i vagter under Sommerliv 2023.