6. - 7. september 2024

Musik · Mad · Mennesker

praktisk information

Om at være Frivillig i Vesterland

Vesterland arrangerer festivalen Vesterland den 6. og 7. september 2024.

Til Vesterland har vi jordens bedste frivillige, som i fællesskab skaber festival på den lille ø.

Er du interesseret i at blive frivillig? Så læs med herunder.

Hvis du har spørgsmål til frivilligheden, så kontakt frivilligkoordinator Emilie Madsen på frivillig@fanovesterland.dk.

 

Hvordan er Fanø Vesterlands frivillighed organiseret?

Vesterland havde i 2023 godt 1100 frivillige, der har opgaver før, under og efter festivalen.

De frivillige er organiseret under forskellige arbejdsområder, der har hver sin formand/kvinde og subformand/kvinde. Formand/kvinden og subformand/kvinden er dem, der har ansvaret for arbejdsområdet og holdet. Det kan f.eks. være en bar, en bod, en specifik opgave eller et område af pladsen.

 

Medlem af Foreningen Fanø Vesterland Festival

Det er et ufravigeligt krav, at alle festivalens frivillige skal være medlemmer af Foreningen Fanø Vesterland Festival. Det koster 100 kroner at være medlem af foreningen årligt.

Når du er blevet frivillig, får du information om, hvordan betaling foregår – betalingen falder altid før festivalen.

Når man er frivillig – dermed også medlem af foreningen – bliver man inviteret med til den årlige generalforsamling, man har stemmeret og kan stille op til festivalbestyrelsen.

Næste generalforsamling er den 21. maj 2024 – er du medlem allerede, skulle du ha’ fået invitation fra Vesterlands Koordinator Anne Elmstrøm, anne@fanovesterland.dk.

 

Hvordan bliver jeg frivillig til Fanø Vesterland?

Har du aldrig været frivillig til Fanø Vesterland, men har lyst til at blive en del af holdet, så kan du skrive dig på Vesterlands venteliste. Her registrerer du dig, hvis du gerne vil høre fra os, når der er ledige pladser på ét af holdene.

Tilmeld dig ventelisten her på www.vesterlandjob.dk.

Har du spørgsmål til frivilligheden i Vesterland, så send en mail til frivilligkoordinator Emilie Madsen på frivillig@fanovesterland.dk.

Rekruttering af nye frivillige foregår i maj 2024.

Du kan også allerede nu tjekke, om der er ledige frivilligtjanser inde på hjemmesiden www.vesterlandjob.dk – find ledige vagter under fanen ‘Jobbørs’.

 

Jeg vil gerne være frivillig formand/kvinde – hvordan bliver jeg det?

Er du drevet af at løfte et større ansvar, elsker du vagtplaner og struktur, er du en god ambassadør og genial til at skabe fællesskab blandt forskellige mennesker? Så skal du måske ansøge om at blive frivillig formand/kvinde og have ansvaret for et hold.

Til Vesterland 2024 søger vi formænd/kvinder til flere hold med forskellige ansvarsområder.

Kontakt frivillighedschef Stine Lindharth på stine@fanovesterland.dk for at høre nærmere.

 

Hvor mange timer arbejder man som frivillig på Fanø Vesterland?

Som frivillig bliver du del af en rummelig familie, hvor vi passer på hinanden, arbejder hårdt og ansvarligt og har det hyggeligt og sjovt. Det er vigtigt, at du har lyst til samarbejde, har masser af smil og grin, og er løsningsorienteret.

Hvis du er på et hold, der arbejder under festivalen, skal vi bruge 8 timer af din tid. Når du ikke er på vagt, så holder du fri på festivalen og har også adgang til det hyggelige frivilligområde med billigere barpriser. Nogle enkelte hold arbejder mere end 8 timer under Vesterland – det vil fremgå af annoncen på www.vesterlandjob.dk.

Hvis du er på et hold, der arbejder med opbygning af festivalpladsen eller krea-holdet inden festivalen, skal du i alt arbejde 24 timer. Du holder fri under festivalen og har adgang til festivalen og frivilligområdet.

Hvis du er med til oprydningen efter festivalen, skal du aflevere 12 timers blod, sved og tårer i løbet af dagene efter festivalen. Du holder fri under festivalen og har adgang til festivalen og frivilligområdet.

 

Hvad får man som frivillig på Fanø Vesterland?

– Et festivalarmbånd der gælder til hele festivalen.

– Et armbånd der giver adgang til det hyggelige frivillig-området. Her kan du købe øl, vin, drinks og vand til billigere priser –  du kan også nyde festivalen fra den skønne gårdhave eller inde i frivilligteltet.

– Et Vesterland-kort med 255 kroner på. Kortet kan bruges i alle barer, madboder og boder under festivalen.

– En frivillig t-shirt fra h2o x Vesterland-kollektionen 2024.

– Invitation til frivilligfestivalen – festen holder vi på Fanø i 2025.

– Invitation til generalforsamlingen på Fanø i foråret 2025.

 

Hvornår er der generalforsamling i Fanø Vesterland Festivalforening?

Den 21. maj holder vi generalforsamling i festivalforeningen for medlemmerne. Hvis du ikke har modtaget en invitation, så skriv til koordinator Anne Elmstrøm på anne@fanovesterland.dk.

På grund af forplejning er der senest tilmelding til generalforsamlingen mandag den 6. maj.

praktisk

Overnatning

At finde overnatning i forbindelse med Vesterland er den frivilliges eget ansvar.

Dog har Fanø Vesterland lejet et område, hvor man gratis kan sætte sit telt op – der er meget begrænset plads (plads til cirka 50 telte), og det er først-til-mølle.

Hvis du er frivillig, skal du spørge din formand angående overnatning, og han/hun hjælper dig på vej til at booke en af ovenstående muligheder. Man skal have booket en plads for at kunne sætte sit telt op her.

Jeg var frivillig sidste år – og det vil jeg gerne være igen?

Hvor er det dejligt! Det er lige netop det, vi gerne vil – at folk kommer tilbage som frivillige år efter år i Vesterland.

Hvis du er frivillig på Fanø Vesterland, skal du være logget på Fanø Vesterlands frivilligsystem – www.vesterlandjob.dk. Al information til vores skønne frivillige kommer gennem www.vesterlandjob.dk eller fra din formand/forkvinde.

Når du er inde i systemet, er Fanø Vesterland organiseret omkring formændene/kvinderne og subformændene/kvinderne. Det er dine nærmeste kontaktpersoner ind i festivalen, så det er dem, du skal kontakte, hvis du har spørgsmål.

Alle frivillige bliver kontaktet af formanden eller subformanden, når de skal finde ud af, hvem der er med som frivillig igen – og ellers er du altid velkommen til at række ud til din formand/kvinde.

 

Hvad er Frivilligfesten?

Frivilligfesten er Fanø Vesterlands fællesskabsfest for alle frivillige – både på Fanø Vesterland og Sommerliv.

Der er mad, live musik og masser af hygge – både med dem man kender, og dem man ikke nåede at snakke med under Fanø Vesterland eller Sommerliv.

Frivilligfestivalen afholdes i foråret 2025.

 

Jeg har været eller er frivillig – men det kan jeg desværre ikke i år. Hvad gør jeg?

Fanø Vesterland er en trofast ven – og holdene bliver sat af formændene/kvinderne og subformændene/kvinderne.

Tag en snak med din formand om, at du desværre ikke kan deltage i år, men gerne vil være med næste år – og lav en aftale med hende eller ham herom.

I Vesterlandjob kan din formand/kvinde nemlig gøre dig inaktiv på holdet i år, så du ikke er med til 2023, men at de kan række ud i 2024, hvis de mangler lige netop dig på holdet.

Det er ikke sikkert at din formand kan love dig en plads året efter igen – men de gør, hvad de kan, fordi vi rigtig gerne vil have jer tilbage.

Jo tidligere du laver aftalen med din formand jo bedre.