6. - 7. september 2024

Musik · Mad · Mennesker

praktisk information

Om at være Frivillig medhjælper

Fanø Vesterland arrangerer festivalen Fanø Vesterland 1. og 2. september 2023 og i juli arrangerer vi sommerkoncerterne Sommerliv i uge 28 og 29 (Sommerliv er desværre aflyst i 2023 – vi arbejder på at det kan vende tilbage i fremtiden).

Til begge arrangementer har vi jordens bedste frivillige, som i fællesskab skaber festival og sommerkoncerter på Fanø.

Er du interesseret i at blive frivillig? Så læs med herunder.

Hvis du har spørgsmål til frivilligheden, så kontakt frivillighedschef Stine Lindharth på frivillig@fanovesterland.dk.

 

Hvordan er Fanø Vesterlands frivillighed organiseret?

Fanø Vesterland havde i 2023 godt 800 frivillige, der har opgaver før, under og efter festivalen – kigger vi i krystalkuglen for Fanø Vesterland 2023, forventer vi på nuværende, at vi skal bruge flere frivillige.

De frivillige er organiseret under forskellige arbejdsområder, der har hver sin formand/kvinde og subformand/kvinde. Formand/kvinden og subformand/kvinden er dem, der har ansvaret for arbejdsområdet, der kan være en bar, en bod, en specifik opgave eller et område af pladsen.

 

Medlem af Foreningen Fanø Vesterland Festival

Det er et ufravigeligt krav, at alle festivalens frivillige skal være medlemmer af Foreningen Fanø Vesterland Festival. Det koster 100 kroner at være medlem af foreningen årligt.

Når du er blevet frivillig, får du information om, hvordan betaling foregår – betalingen falder hvert år i juni – juli.

Når man er frivillig – dermed også medlem af foreningen – bliver man inviteret med til den årlige generalforsamling, man har stemmeret og kan stille op til festivalbestyrelsen.

Næste generalforsamling er den 29. april 2023.

 

Hvordan bliver jeg frivillig til Fanø Vesterland?

Har du aldrig været frivillig til Fanø Vesterland, men har lyst til at blive en del af holdet, så kontakt frivillighedschef Stine Lindharth på frivillig@fanovesterland.dk.

Du kan skrive dig på Fanø Vesterlands venteliste, der er til folk, der er interesseret i at høre fra os, når der er ledige vagter. Tilmeld dig ventelisten her på www.vesterlandjob.dk.

Vi forventer, at rekrutteringen til Fanø Vesterland 2023 begynder i maj 2023.

Du kan også allerede nu tjekke, om der er ledige frivilligtjanser inde på hjemmesiden www.vesterlandjob.dk – find ledige vagter under fanen ‘Jobbørs’.

 

Hvor mange timer arbejder man som frivillig på Fanø Vesterland?

Som frivillig bliver du del af en rummelig familie, hvor vi passer på hinanden, arbejder hårdt og ansvarligt og har det hyggeligt og sjovt. Det er vigtigt, at du har lyst til samarbejde, har masser af smil og grin, og er løsningsorienteret.

Hvis du er på et hold, der arbejder under festivalen, skal vi bruge 8 timer af din tid. Når du ikke er på vagt, så holder du fri på festivalen og har også adgang til det hyggelige frivilligområde med billigere barpriser.

Hvis du er på et hold, der arbejder med opbygning af festivalpladsen eller krea-holdet inden festivalen, skal du i alt arbejde 24 timer. Du holder fri under festivalen og har adgang til festivalen og frivilligområdet.

Hvis du er med til oprydningen efter festivalen, skal du aflevere 12 timers blod, sved og tårer i løbet af dagene efter festivalen. Du holder fri under festivalen og har adgang til festivalen og frivilligområdet.

 

Hvad får man som frivillig på Fanø Vesterland?

– Et armbånd der gælder til hele festivalen.

– Et armbånd der giver adgang til frivillig-området, hvor du kan købe øl, vin, drinks og vand til billige priser –  du kan også nyde festivalen fra den hyggelige gårdhave ud mod festivalpladsen, der kun er for vores mange frivillige.

– Et madkort med penge til lidt mad og drikke under festivalen.

– En frivillig t-shirt: H2O x Fanø Vesterland.

– Invitation til frivilligfestivalen – festen holder vi på Fanø den 25. marts 2023.

– Invitation til generalforsamlingen den 29. april på Fanø.

 

Hvornår er der generalforsamling i Fanø Vesterland Festivalforening?

Den 29. april er der generalforsamling for foreningen på Fanø, og alle medlemmer er inviteret med.

Fanø Vesterland har sendt invitation ud til alle medlemmer af foreningen.

Har du ikke modtaget invitationen, så send en mail til frivillighedschef Stine på frivillig@fanovesterland.dk.

På grund af bestilling af frokost med mere, så er der senest tilmelding lørdag den 1. april.

Læs mere om generalforsamlingen her.

praktisk

Overnatning

At finde overnatning i forbindelse med Fanø Vesterland er den frivilliges eget ansvar.

Dog har Fanø Vesterland lejet et område, hvor man gratis kan sætte sit telt eller campingvogn op – der er meget begrænset plads (plads til cirka 50 overnattende), og det er først-til-mølle.

Hvis du er frivillig, skal du spørge din formand angående overnatning, og han/hun hjælper dig på vej til at booke en af ovenstående muligheder. Man skal have booket en plads for at kunne sætte sit telt op her.

Jeg var frivillig sidste år – og det vil jeg gerne være igen?

Hvor er det dejligt! Det er lige netop det, vi gerne vil – at folk kommer tilbage som frivillige år efter år for at være frivillige til Fanø Vesterland.

Hvis du er frivillig på Fanø Vesterland, skal du være logget på Fanø Vesterlands frivilligsystem – www.vesterlandjob.dk. Al information til vores skønne frivillige kommer gennem www.vesterlandjob.dk eller fra din formand/forkvinde.

Når du er inde i systemet, er Fanø Vesterland organiseret omkring formændene/kvinderne og subformændene/kvinderne. Det er dine nærmeste kontaktpersoner ind i festivalen, så det er dem, du skal kontakte, hvis du har spørgsmål.

Alle frivillige bliver kontaktet af formanden eller subformanden, når de skal finde ud af, hvem der er med som frivillig igen – og ellers er du altid velkommen til at række ud til din formand/kvinde.

 

Hvad er Frivilligfesten?

Frivilligfesten er Fanø Vesterlands fællesskabsfest for alle frivillige – både på Fanø Vesterland og Sommerliv.

Der er mad, drikke, live musik og masser af hygge – både med dem man kender, og dem man ikke nåede at snakke med under Fanø Vesterland eller Sommerliv.

Frivilligfestivalen afholdes i marts 2024 for Jer, der er frivillige i 2023.

 

Jeg har været eller er frivillig – men det kan jeg desværre ikke i år. Hvad gør jeg?

Fanø Vesterland er en trofast ven – og holdene bliver sat af formændene/kvinderne og subformændene/kvinderne.

Tag en snak med din formand om, at du desværre ikke kan deltage i år, men gerne vil være med næste år – og lav en aftale med hende eller ham herom. I Vesterlandjob kan din formand/kvinde nemlig gøre dig inaktiv på holdet i år, så du ikke er med til 2023, men at de kan række ud i 2024, hvis de mangler lige netop dig på holdet.

Det er ikke sikkert at din formand kan love dig en plads året efter igen – men de gør, hvad de kan, fordi vi rigtig gerne vil have jer tilbage.

Jo tidligere du laver aftalen med din formand jo bedre.

 

Frivillig til Sommerliv

Sommerliv er aftenkoncerter ved Gaarden Fanø Vesterland på Storetoft 11. Sommerli-koncerterne foregår altid i uge 28 og 29 i juli – sommerkoncerterne er desværre aflyst i 2023.

Vi samler på seje frivillige til vores nye hjertebarn Sommerliv – som frivillig på Sommerliv kan opgaverne være alt fra at scanne billetter, stå parkeringsvagt, stå i bar, passe backstage og meget andet.

Er du interesseret i at komme på ventelisten for at blive frivillig til Sommerliv, så skal du blot udfylde dette link, så er du oprettet på vores venteliste i vores frivilligsystem, Vesterlandjob:

https://www.vesterlandjob.dk/users/register_volunteer?referral_id=NjU=

Når der er ledige vagter til Sommerliv, når vi forhåbentligt får lov at vende tilbage, bliver du spurgt før, vi sender vagterne ud på sociale medier, hvis du står på ventelisten. Derfor er det en fordel at stå på listen, hvis du er interesseret i vagter under Sommerliv 2023.