Gensynsglæde og kærlighed

Gensynsglæde og kærlighed til den første festival i flere år

I 2020 måtte vi aflyse Fanø Vesterland på grund af coronavirus – men i 2021 vendte vi tilbage som sensommerfestival.

Efter flere aflysninger af Fanø Vesterland på grund af pandemien, kunne vi endelig i september 2021 byde velkommen til festivalen igen – og faktisk under normale forhold.

Som en af de eneste festivaler herhjemme kunne vi i 2021 afholde Fanø Vesterland ganske som planlagt. Vi havde nemlig rykket festivalen til den første weekend i september, og netop 1. september 2021 ophørte corona-restriktionerne, som havde sat en stopper for de fleste festivaler.

På mange måder lavede vi festival på noget nær fem minutter, fordi vi først ganske kort før festivalen vidste, at vi faktisk gerne måtte og kunne holde festivalen igen. Det var sindssygt – og det krævede et kæmpe arbejde efter flere års uvished, men alle vores frivillige og samarbejdspartnere løftede i flok, så festivalen på Fanø igen kunne blive til virkelighed – på mange måder var Fanø Vesterland 2021 vores hidtil bedste udgave af vores festival.

– Det var fuldstændig magisk og uvirkeligt, at vi endelig kunne mødes omkring musikken på Fanø igen. Det blev et gensyn med tårer og følelserne uden på tøjet oven på flere forfærdelige år med aflysninger på grund af corona, fortæller arrangør Jesper Møller.

Ikke nok med at det var første festival siden 2019, så var det også første festival på den nye plads på Stadionvej 17. På den nye festivalplads havde vi græs under fødderne og var omringet af Kikkebjerg Plantage, og vi elskede det.

Af flere forskellige årsager har vi også valgt, at Fanø Vesterland fra 2022 permanent ligger den første weekend i september og ikke i maj, som vi har gjort før pandemien.

Du kan gå på opdagelse i billederne fra Fanø Vesterland 2021 herunder.

Fanø Vesterland 2022 finder sted den 2. og 3. september og festivalen blev udsolgt den 1. november, da billetterne blev sat i salg.