Musikken

Her er de næste 9 navne til Vesterland 2024

Gode venner af Vesterland, nye artister og nogen, der ikke har spillet festivaler i årevis, spiller Vesterland 2024 den 6. & 7. september. Læs mere om dem alle her.

For to uger siden præsenterede vi JADA, Teitur, GULDIMUND, Ellen Krauss (s), Uro, Magnus Münster og Fraülein – nu tilføjer vi ni nye artister til den udsolgte Vesterland 2024.

Syvmandsorkesteret fra Thy – Jonah Blacksmith – spiller en række udvalgte danske festivaler næste år – og i sensommeren lander de heldigvis igen på Vesterland. Vi glæder os til at se jer alle, Thomas og Simon Alstrup, Søren Bigum, Lasse Alstrup, Jon Bisgaard Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard.

Vi er også sindssygt glade for at fortælle, at Tina Dickow vender tilbage til Vesterland og spiller. Vi knuselsker Tina Dickows sange – danske og engelske – vi knuselsker hende og hele bandet. Vi har for nyligt oplevet Tina Dickow i Berlin, hvor hun tog publikum med storm i den smukkeste sal. Til september tar vi godt imod Tina og bandet på Vesterland.

De næste i rækken har ikke spillet festivaler i en del år, og de har aldrig spille på Fanø – men til næste år står de for første gang på Vesterland – VETO på Vesterland 2024. Sæt ’You Say Yes, I Say Yes’, ’You Are a Knife’, ‘Cannibal’ eller ’16 Colors’ på og gør som os – glæd dig til VETO.

Pop, country og folkemusik smelter sammen og skaber varme, storhed, nærvær og følelsesladede musikalske fortællinger med Dorthe Gerlach og Michael Hartmann i HUSH – og vi er så heldige, at vi næste år skal opleve det hele til Vesterland 2024.

Med bevægende singler og uden de store armbevægelser har August Høyen på meget kort tid vundet et stort publikums hjerter – og det samme gælder for os. Lyt ikke bare til én sang, men sæt hele debut-EP’en ’Det Hele Handler Om Dig’ på derhjemme – og lyt også gerne til det nyeste nummer, Alting Går Itu.

Til Vesterland 2023 måtte de desværre melde afbud på dagen, men I skal ikke snydes for at opleve Blaue Blume på Vesterland 2024. Sæt f.eks. deres mesterlige album ’Bell of Wool’ på eller lyt til de nyere sange som ‘Country’, ’Crush’ og ’Mood’.

I 2022 fik PRISMA prisen som Årets Nye Danske Livenavn til DMA, og det forstår vi virkelig godt – derfor glæder vi os kun endnu mere til at skulle opleve dem live på Vesterland 2024. PRISMA består af søstrene Frida og Sirid, og ikke nok med at de har sat ild til de danske scener med deres optrædener, så har de også allerede spillet flere gange i Norge, Sverige og Tyskland. Til september spiller de længst mod vest på Fanø.

Mekdes har den vildeste vokal, og hun er et kæmpe naturtalent – og til september er vi så heldige, at hun spiller hos os. Kender du ikke Mekdes’ musik, så lyt til ’Greedy’, ’Lose a Minute’, ’In Favor of You’, ’Lonely’ og ’Haning Upside Down’ – og lyt også til hendes smukke vokal på sangen ’Føles Godt’ med URO.

Den danske popgruppe Mona Moroni blev dannet ud fra en fælles kærlighed til dansk popmusik fra 80’erne – det er nostalgipop, der favner bredt med et simpelt, skarpt og direkte tekstunivers. Lyt blandt andet til sange som ’Kun du’, ’Tankerne Tåger’ og ’Mens Vi Sov’.

Vesterland 2024 er udsolgt – vi mangler stadig at offentliggøre cirka halvdelen af programmet.

Læs mere om de første artister i vores nyhed her: www.fanovesterland.dk/nyheder

Fik du ikke billet til Vesterland, så anbefaler vi, at du skriver dig op på vores venteliste – hvis der kommer ledige billetter, får ventelisten besked. Tilmeld dig her: https://billet.musik.dk/event/vesterland-2024

Er du derimod interesseret i at blive en del af frivilligholdet? Så send en mail til frivilligkoordinator Emilie på emilie@fanovesterland.dk.

Fakta om Vesterland
• Vesterland er en festival, der har fokus på musik, mad og mennesker.
• Vesterland afholdes den 6. & 7. september 2024 på Fanø ved Kikkebjerg Plantage.
• Billetsalget til Vesterland 2024 var mandag den 2. oktober 2023 – her blev samtlige billetter solgt på rekordtid.
• På Vesterland er der omkring 8000 mennesker på festivalen pr. dag – det er inklusiv frivillige, artister, bands, gæster, sponsorer etc.