Festivalfilmen

Filmen om Vesterland

Nu kan vi endelig vise jer et filmprojekt, som vi er meget stolte af og rørte over. Vi ønskede at skabe en anderledes Vesterland-film, og det ønske har videograf Julie Montauk opfyldt.

I 2023 var vi så heldige at møde videograf Julie Montauk, da hun sammen med en artist boede på Gaarden Fanø Vesterland. Julie var på Fanø med artisten, fordi Julie ønskede at filme artistens kommende musikvideo i Fanøs smukke og særlige natur. I den forbindelse så vi flere af Julies tidligere film- og fotoprojekter, og vi forelskede os i hendes måde at fortælle historier på – smukke, nære og rørende.

Vi spurgte Julie, om hun ville lave en film om Vesterland set med hendes øjne.

Det sagde hun heldigvis ja til.

I september 2023 besøgte Julie Montauk og skuespiller Iris Thomsen Fanø og ikke mindst Vesterland.

– Julies film fra Vesterland 2023 indkapsler på smukkeste vis, alt det vi drømte om, da vi for 10 år siden, lavede festival for første gang, og den viser dét Fanø, vi elsker og er inspireret af, når vi arbejder med at skabe særlige oplevelser med musik, mad og mennesker herude længst mod vest.
Citat Jesper Møller, direktør i Fanø Vesterland.

En særlig stor tak til Henrik Lindstrand for lån af den enormt smukke og stemningsfulde sang, Tumlare, til filmen.

En stor tak til Zar Paulo, Oh Land, Fallulah, Peter Sommer og Jonah Blacksmith for at vi må bruge klip fra Jeres Vesterland 2023-koncerter i filmen.

Se hele Julie Montauks smukke film om Vesterland her:

 

Filmen findes også på vores Instagram- og Facebookprofil samt på vores Youtube-kanal her: https://youtu.be/CEb_q_5npSg