Alex Vargas, Knægt, Ida Laurberg & Carpark North spiller til den udsolgte Vesterland den 6. & 7. september 2024.

Til Vesterland 2024 mangler vi kun at løfte sløret for det sidste hovednavn, der skal spille til den udsolgte ø-festival i sensommeren. Herunder kan I læse om de 27 artister, der allerede er offentliggjort, og som enten spiller Drømmescene, Teltscene eller Den Store Scene 6. & 7. september på Fanø.

I er mange, der har spurgt efter ham – Alex Vargas. I 2023 reddede Alex Vargas os, da der var afbud lørdag morgen fra et band på Drømmescenen. I et propfyldt Drømmetelt gav Alex en solokoncert, som vi husker som noget helt særligt. Rigtig mange måtte gå forgæves, fordi vi ikke kunne være flere i teltet – i 2024 tar Alex Vargas bandet med og spiller på en større scene, så ingen skal gå forgæves til hans koncert til Vesterland 2024.

Carpark North har aldrig spillet på Vesterland, men de spillede den allerførste Sommerliv-koncert tilbage i 2021. Det var en totalt udsolgt koncert i haven ved den stråtækte Fanøgård, og det var en kæmpe oplevelse – siden den sommeraften har vi vidst, at de selvfølgelig skulle vende tilbage til øen og spille Vesterland, og nu sker det til september.

Måske du kender sangene Terrier, Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig (feat. Andreas Odbjerg) eller Mellem Mor og Far. Uanset om du kender sangene eller ej, så kan du godt glæde dig til, at Ida Laurberg spiller Vesterland for første gang.

Ham her – ham skal vi holde øje med: KNÆGT. Bag Knægt gemmer sig den alsidige musiker og tekstforfatter i Malte Nordtorp. I 2023 udkom det anmelderroste debutalbum ’Månen Danser Pænest’, der poetisk og skarpt fortæller om tiden efter et kærlighedsbrud. Lyt blandt andet til sange som Radio Silence, Pjerrot i Hongkong og Vest For Broen – det gør vi her på festivalkontoret i stor stil for tiden.

Anne Linnet er en musikalsk legende med et enormt bagkatalog, og vi kan synge med på hendes sange. Til september sejler Anne Linnet til Fanø og giver koncert helt mod vest.

I 2023 fejrede Tim Christensen sit 20-års jubilæum med albummet Honeyburst med udsolgte shows i hele landet – til september kommer Tim Christensen med bandet til Fanø og spiller sange fra både Honeyburst-albummet og andre af Tim Christensens soloudgivelser.

Vi var så heldige at opleve Marcus.wav til Spot Festival 2023, hvor han sammen med sit band i den grad satte gang i festen. Vi var ikke i tvivl om, at Marcus.wav skulle forbi Fanø til september 2024. Marcus.wav har skabt et musikalsk univers, hvor der er plads til at eksperimentere på tværs af genrer som pop, house, garage og hiphop – lyt til sange som ’Happy Life’, ’Marcus og månen’, ’Måske ta’r jeg fejl’ og ’Berlin’.

I 2022 væltede Saveus Vesterland og sammen fejrede vi, at hans andet album, Rainman, netop var udgivet. Til september får I mulighed for at opleve Saveus’ energiske optræden og vilde bagkatalog – og rygtet lyder, at der både er nyt show og ny musik på vej fra Saveus.

Syvmandsorkesteret fra Thy – Jonah Blacksmith – spiller en række udvalgte danske festivaler næste år – og i sensommeren lander de heldigvis igen på Vesterland. Vi glæder os til at se jer alle, Thomas og Simon Alstrup, Søren Bigum, Lasse Alstrup, Jon Bisgaard Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard.

De næste i rækken har ikke spillet festivaler i en del år, og de har aldrig spille på Fanø – men til næste år står de for første gang på Vesterland – VETO på Vesterland 2024. Sæt ’You Say Yes, I Say Yes’, ’You Are a Knife’, ‘Cannibal’ eller ’16 Colors’ på og gør som os – glæd dig til VETO.

Vi er også sindssygt glade for at fortælle, at Tina Dickow vender tilbage til Vesterland og spiller. Vi knuselsker Tina Dickows sange – danske og engelske – vi knuselsker hende og hele bandet. Vi har for nyligt oplevet Tina Dickow i Berlin, hvor hun tog publikum med storm i den smukkeste sal.

Mads Langer har en lang række hits på sit CV, og så fortæller han historier gennem sin musik på en helt særlig måde. I 2024 tager Mads Langer både hits som 3 AM, Elephant, Fact – Fiction og Flawless med til Vesterland, men I kan også se frem til helt nye sange fra Mads Langer til september.

Sikke en dejlig dag det blir til Vesterland 2024, når Stig Møller Band med Peter Ingemann går på scenen. I kommer til at opleve et hold af vidunderlige legender på scenen, og det bliver en koncert på Vesterland, I ikke må gå glip af!

Selvfølgelig skal I opleve det fremadstormende Esbjerg-band Viva La Wolfe på Vesterland 2024! Bandets debutalbum ’Prosperity’ fra november 2023 fik fem ud af seks stjerner i GAFFA – glæd jer til den rå og 90’er-inspirerede grunge tone.

I ved det godt – I flere år har vi drømt om, at JADA skulle spille Vesterland – I 2023 måtte hun desværre aflyse sommerkoncerterne. Heldigvis har Jada sagt ja til at spille med hele holdet på Vesterland 2024.

Billetterne til hans koncerter bliver revet væk, og GULDIMUND vandt fortjent Årets Lytterhit ved seneste P3 Guld med sangen ’Dét kun vigtigt, hvad det er’ – og som prisoverrækkeren til P3 Guld sagde: ’Det her er beviset på, at også de skæve popsange rammer rent’. Guldimund rammer i den grad rent ind hos alle os på Vesterland.

Med to Danske Grammy Awards, over 1000 koncerter og otte studiealbums i bagagen har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb. Teitur debuterede i 2003 med ‘Poetry & Aeroplanes’, og det blev i år fejret med to udsolgte koncerter i DR Koncerthusets Koncertsal, København, og Musikhuset Aarhus Store Sal. Nu kommer Teitur også til Fanø med det verdenskendte og anerkendte debutalbum til september 2024 – og vi elsker det!

Helt tilfældigt faldt vi over en instagramstory fra Nicklas Sahl, hvor han delte en lille snas med den svenske sangskriver Ellen Krauss da hun i 2023 spillede på Roskilde Festival. Vi var solgt med det samme og rakte ud til Ellen Krauss. Med sin indiefolket tone og et sit særlige singer-songwriter-univers og ikke mindst nogle helt fantastiske sange så var vi ikke i tvivl. Lyt til sangene ’Hungover (Head In A Can)’ og ’The One I Love’ og sæt derefter hendes album, Pearl, på.

I efteråret oplevede vi URO på Lille Vega – koncerten var udsolgt, og salen var propfyldt af forventningsfulde gæster. Vi blev fuldstændig blæst bagover af UROs tekster, optræden og hans måde at være på, og selvfølgelig skal I også have mulighed for at opleve netop det, URO kan. Måske du allerede har lyttet til ’Føles godt’, ’Når Jeg Bliver til Jord’ eller sangen ’Godthåbsvej’ – hvis ikke, så sæt i gang.

Magnus Münster tager os gennem hele følelsesregisteret med sin rene, poppede og moderne lyd, der samtidig drager paralleller til en række af den unge musikers største inspirationskilder som spænder bredt fra Harry Styles og The 1975 til Paul McCartney og Paolo Nutini. Hør hans sange ’So Last Year’, ’Sunflower’ og ’Sincerely Yours’.

For et år siden udkom deres første single ’Hvad vil du ha’, og siden er sangene ’Elske Dig For Evigt’, ’Du Siger Hvad Du Siger’ og ’Vi Gør Det Hele Igen’ kommet til. Fräulein udgiver rocket popmusik på dansk, og lige nu er de sammen med producer Ole B Meyer, der senest har produceret JUNG, i gang med at indspille deres kommende album.

Pop, country og folkemusik smelter sammen og skaber varme, storhed, nærvær og følelsesladede musikalske fortællinger med Dorthe Gerlach og Michael Hartmann i HUSH – og vi er så heldige, at vi næste år skal opleve det hele til Vesterland 2024.

Med bevægende singler og uden de store armbevægelser har August Høyen på meget kort tid vundet et stort publikums hjerter – og det samme gælder for os. Lyt ikke bare til én sang, men sæt hele debut-EP’en ’Det Hele Handler Om Dig’ på derhjemme – og lyt også gerne til det nyeste nummer, Alting Går Itu.

Til Vesterland 2023 måtte de desværre melde afbud på dagen, men I skal ikke snydes for at opleve Blaue Blume på Vesterland 2024. Sæt f.eks. deres mesterlige album ’Bell of Wool’ på eller lyt til de nyere sange som ‘Country’, ’Crush’ og ’Mood’.

I 2022 fik PRISMA prisen som Årets Nye Danske Livenavn til DMA, og det forstår vi virkelig godt – derfor glæder vi os kun endnu mere til at skulle opleve dem live på Vesterland 2024. PRISMA består af søstrene Frida og Sirid, og ikke nok med at de har sat ild til de danske scener med deres optrædener, så har de også allerede spillet flere gange i Norge, Sverige og Tyskland.

Mekdes har den vildeste vokal, og hun er et kæmpe naturtalent – og til september er vi så heldige, at hun spiller hos os. Kender du ikke Mekdes’ musik, så lyt til ’Greedy’, ’Lose a Minute’, ’In Favor of You’, ’Lonely’ og ’Haning Upside Down’ – og lyt også til hendes smukke vokal på sangen ’Føles Godt’ med URO.

Den danske popgruppe Mona Moroni blev dannet ud fra en fælles kærlighed til dansk popmusik fra 80’erne – det er nostalgipop, der favner bredt med et simpelt, skarpt og direkte tekstunivers. Lyt blandt andet til sange som ’Kun du’, ’Tankerne Tåger’ og ’Mens Vi Sov’.

Fik du ikke billet til Vesterland, så anbefaler vi, at du skriver dig op på vores venteliste – hvis der kommer ledige billetter, får ventelisten besked. Tilmeld dig her: https://billet.musik.dk/event/vesterland-2024

Er du derimod interesseret i at blive en del af frivilligholdet? Så send en mail til frivilligkoordinator Emilie på emilie@fanovesterland.dk.

Fakta om Vesterland
• Vesterland er en festival, der har fokus på musik, mad og mennesker.
• Vesterland afholdes den 6. & 7. september 2024 på Fanø ved Kikkebjerg Plantage.
• Billetsalget til Vesterland 2024 var mandag den 2. oktober 2023 – her blev samtlige billetter solgt på rekordtid.
• På Vesterland er der omkring 8000 mennesker på festivalen pr. dag – det er inklusiv frivillige, artister, bands, gæster, sponsorer etc.