1. - 2. september 2023

Musik · Mad · Mennesker

Coco O.

Coco O.

På det første singleudspilfra Coco O.’s kommende album mestrer hun alt selv – med et resultat der på én gang er ørehængende og kæbetabende.

DET ER ET delikat lydrum at dase i: Stemmen er luftigt laber. Rytmen ruller, så blodet bruser behagesygt, melodien slår sig ned i hjernebarken, mens tankerne tager på ferie til varme steder. Derned, hvor bekymringer ikke gror.

Sådan er det at forsvinde hentil ‘Soldier’–den længe ventede forsmag fra Coco O.’s endnu længere ventede album debut i eget kunstnernavn.

DEN SELVPRODUCEREDE ‘SOLDIER’ er i høj grad dækkende for udviklingen, som den tidligere halvdel af Quadron har været igennem efter at være vendt tilbage til København. I USA prøvede Coco O.at indspille, udgive og optræde med nogle af branchens største stjerner. Men på et tidspunkt blev savnet efter Danmark for stort, og herhjemme har hun kæmpet for at finde det solistiske udtryk, der er hendes og ingen andres. Det lykkedes, da hun endte med selv at tage endegyldigt kontrol.

»Jeg har ikke været ret tilfreds med at blive trukket i en retning, som jeg ikke selv har bedt om. Eller at folk lige har skullet fortælle mig, hvad jeg hellere burde gøre. Det løser jeg ved at producere det meste selv nu om dage. Det har betydet, at jeg bevæger mig fremad i stedet for frem og tilbage i et konstant tovtrækkeri. Samtidig gør det mit udtryk mere minimalistisk. Netop fordi der ikke længere er 10 lag af alt muligt dittelit dittelut, som andre har lagt på. Alt har en funktion nu. Både lydene og ordene er noget, jeg har udtænkt og står inde for.«

Udsolgt