1. - 2. september 2023

Musik · Mad · Mennesker

Kellermensch

Kellermensch

Den skæbnesvangre pandemitid der har bestyrtet det meste af den danske musikbranche og dens aktører har til trods markeret, hvad der ligner en reel tilbagevenden til overfladen for det danske rock noir-band.

I kølvandet på det lovpriste og hæderkronede comebackalbum, ’Goliath’, der atter cementerede mørkemændene centralt som ledestjerner på den danske rockscene, er det, foruden tre singleudgivelser, blevet til et hav af udsolgte koncerter på landets største spillesteder og i de mindre byer. GAFFA har, af flere omgange, ikke lagt fingre imellem, kvitteret med henholdsvis 5 og 6 stjerner og den utvetydige konklusion: ”magtdemonstration”.

Med deres unikke kombination af trædeorgel, violiner, forvrængede guitarer, dundrende trommer og tordenbrøl har sekstetten de seneste år genopvakt rockmusikken og på scenen udviklet sig fra kompromisløst, larmende rockband i den esbjergensiske undergrund til internationalt koncertfænomen, der bevæger sit publikum med smukke, intense, smertefulde og voldsomme liveoptrædener af dramaturgiske dimensioner. Dette har ført dem til Europas største scener herunder Rock Am Ring, Rock Im Park, Wacken og herhjemme alt fra Roskilde Festivals Orange Scene til Copenhell og Tønder Festival.

Når koncertfænomenet igen er draget afsted, drejer det sig om udvalgte festivaler, der atter vil bringe den berygtede sekstet rundt i det meste af det danske land på deres til dato længste og bredeste tour – en af festivalerne er Fanø Vesterland i september.

Bandets længeventede, tredje fuldlængdealbum, Capitulism landede i maj – så mon ikke vi både får lov at høre nye sange fra albummet og de gamle sange.

Udsolgt