1. - 2. september 2023

Musik · Mad · Mennesker

Patina

Patina

Sydfynske PATINA gjorde deres indtog på den danske musikscenei 2020 med singlerne ’Flammer Rammer’, som blev årets mest spillede på P3, og den mere rockede og alvorstunge ’Sådan Må Det Være (Uhhhh)’.

I februar 2021 udkom den første fuldlængde udgivelse ’Drømmefanger’ – dengang udtalte bandet:

”Alle sange er blevet skabt i en slags grænsesøgen eller en form for kompromisløshed. Vierså trætte af den her kassedeling, der foregår alle steder. Både som mennesker og som band. Det vil vi gerne udfordre. Det er også derfor, titlen er ’Drømmefanger’. Fordi det handler om at drømme stort og turde at gøre det uden at frygte, at man ikke passer ind et eller andet sted. Det beskrivervores egen eksistentielle søgen”, siger Søren.

Pladen er, trods coronapandemien, blevet forsvaret heftigt på de danske landeveje i løbet af 2021. Her har PATINA –med over 50 koncerter alene siden genåbningen –manifesteret deres position som ét af de bedste og mest aktive live acts, som landet har at byde på lige nu.

Netop koncerterne, og dét fællesskab der opstår her, udgør da også en speciel del af bandets DNA. For når PATINA gør noget, så gør de det i fællesskab. Når de optræder, så synger drengene på skift, ligesom de også skiftes til at buldre løs på trommesættet. De er alle ansvarlige for teksterne, spiller altid med det samme band, og når man snakker med dem, så skiftes de, som det mest naturlige i verden, til at fortælle om bandets fælles oplevelser. Og som Mads siger: ”Vi er et band, der gerne vil ud med den her fællesskabstanke. Det er det vigtigste for os, når vi er ude at optræde. At vi kan opnå det her fællesskab med publikum.”

Derfor er det også med den største naturlighed, at PATINA til sommer, for første gang nogensinde, kommer hele landet rundt på en vaskeægte festivalturné

Udsolgt