6. - 7. september 2024

Musik · Mad · Mennesker

Fanø Vesterland 2023

Peter Sommer spiller på Store scene

2022 blev et stort år for Peter Sommer, som både spillede to udsolgte koncerter med Copenhagen Phil, udgav sit syvende og seneste album ’De Uforelskede I København’, opførte teaterkoncerten ’I Morgen Er Alt Muligt’ og gæstede festivaler som Heartland og SPOT-festival. Den kommende sommer tager Peter Sommer sit band Tiggerne med, når de gæster landets festivaler i 2023 – her kommer holdet også forbi Fanø Vesterland.

Peter Sommer & Tiggerne forførte i februar 2022 publikum ved to udsolgte koncerter i København, da han sammen med det klassiske orkester Copenhagen Phil og Selina Gin opførte albummet ’De Uforelskede I København’ for første gang kort forinden det udkom, som Soundvenue beskrev som ’elegant og øm retroromantik’ med en 5-stjernet anmeldelse, samt udtalelsen:

”Tiggerne er atter det solidt spillende band bag Peter Sommer, men denne gang svøber han sine kærlighedsviser i blide, ofte akustiske gevandter såsom guitar, orgel og strygere, der leder tankerne hen på Jacques Brel og Serge Gainsbourg. (…)‘De Uforelskede i København’ lyder som en let forårsregn, der pirker til minderne om en kærlighed, der ikke skulle være.”

Også live høster Peter Sommer & Tiggerne gode anmeldelser, som set senest ved deres anmelderroste optræden på Heartland Festival, som fik 5 stjerner af Fyens Stiftstidende, der udtalte:En kæmpe highfive – som rammer plet – til alle musikere og sangere på scenen. En magisk time og en helstøbt indledning på Heartlands andendag.” I efteråret har Peter Sommer befundet sig på en ny scene, nemlig teaterscenen på Aveny T i København, hvor hans teaterkoncert ’I Morgen Er Alt Muligt’ spillede over 6 uger til stor ros og flere 4 og 5-stjernede anmeldelser.

Peter Sommer er kendt for sit tankevækkende og lyriske univers og for at lægge stemme til store fortællinger om livet og kærligheden på en eminent reflekterende måde. Hans finurlige og litterære sangtekster er ofte præget af ordspil og hverdagsanekdoter og er blevet belønnet med flere Steppeulv-priser og statuetter ved Danish Music Awards. Anmelderne roser gang på gang Peter Sommers tårnhøje musikalske ambitionsniveau og ærlige granskning af den svære kærlighed, mens publikum strømmer til koncerterne rundt om i landet.

Publikum kan glæde sig til opleve Peter Sommer & Tiggerne når de spiller alle de store sange fra bagkataloget ved sommerens festivaler i 2023.