6. - 7. september 2024

Musik · Mad · Mennesker

Fanø Vesterland 2023

Rasmus Rydahl åbner Drømmescenen lørdag

Lokal musiker spiller med Søs Fenger og Nicklas Sahl – nu skal han selv stå i front til Fanø Vesterland

Til september kan de heldige billetejere til Fanø Vesterland 2023 opleve 31-årige Rasmus Rydahl fra Tjæreborg på én af festivalens scener.

I barndomshjemmet i Tjæreborg stod der et klaver, som Rasmus Rydahl spillede på som ganske lille. Men som 10-årig vandt guitaren, der er blevet hans tro følgesvend gennem livet og konservatorie-uddannelsen.

De seneste år har Rasmus Rydahl stået på festivaler og i store koncertsale og spillet guitar for blandt andet artisterne Søs Fenger og Nicklas Sahl – men til september skal Rasmus Rydahl stå i eget navn og med egen musik spille til den udsolgte festival Fanø Vesterland.

– Jeg spiller i bands med danske artister i perioder, men det skal være i balance – ikke for meget og ikke for lidt. Det skal være lysten, der driver det, så musikken er ægte. Og nu kan jeg virkelig mærke, at jeg også gerne vil ud og spille min egen musik, siger Rasmus Rydahl.

Det var ret tilfældigt, at Fanø Vesterland fik øje på, hvad Rasmus Rydahl kan som soloartist, og som endte med, at han nu står på plakaten til festivalen.

En snas af musikken og festivalens booker var sikker

På Rasmus Rydahls instagram-profil ligger små musikalske bidder af den kommende udgivelse, og der ligger sange som ’Gi’r Dig Ord’, ’Stue i Nordvest’ og ’Alt Du Tror Er Sandt’.

Og det var netop det, booker og direktør i Fanø Vesterland, Jesper Møller, faldt over:

– Jeg hørte et splitsekund af sangen ’Gi’r Dig Ord’, og så vidste jeg, at Rasmus Rydahl skulle spille til Fanø Vesterland. Hans tekster er fine fortællinger, hans lyd er helt særlig, og så er han en gudsbenådet guitarist, siger Jesper Møller.

Rasmus Rydahl har skrevet sine egne sange i mange år, men det tog lidt tid, før han fandt ud af, hvilken vej han ville gå.

– Jeg startede med at skrive på engelsk bag en lukket dør. Men det føltes ikke rigtigt. Så begyndte jeg at skrive på dansk, og jeg følte mig meget tættere forbundet til sangene og teksten. Og pludselig åbnede jeg døren, når jeg spillede min egen musik, siger han.

I 2019 udgav Rasmus Rydahl sangen ’Stå for dig’, som blev valgt til DR’s Karrierekanon. Sangen er hans første og hidtil eneste udgivelse. Men siden sommeren 2022 har Rasmus Rydahl og et hold været i studiet for at producere hans kommende musik, der udkommer i løbet af 2023.

– Jeg drømmer om, at der er nogen, der kan bruge min musik til noget. Det er det fineste, der kan ske, siger Rasmus Rydahl.

Til Fanø Vesterland 2023 står blandt andet Dizzy Mizz Lizzy, Hugorm, Annika Aakjær, Pil, Bersærk, Lydmor og Søren Huss også på plakaten.

Fakta

31-årige Rasmus Rydahl er en dansk sanger, sangskriver og multiinstrumentalist.

I skrivende stund arbejder han på en større soloudgivelse med egne dansksprogede sange.

I 2019 blev Rasmus Rydahls sang ’Stå For Dig’ valgt til DR’s Karrierekanon – det er hans første og hidtil eneste udgivelse.

Rasmus Ryhdahl er uddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium og har de seneste år spillet med en lang række danske artister heri blandt Nicklas Sahl, Søs Fenger, Jacob Dinesen m. fl.